|
ELEKTRYCZNE GITARY - oficjalne forum zespołu

|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
i.w.o.
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2015 22:42 Temat postu: KUBAtura, czyli Elektryczne Wagary |
|
|
Czekaliśmy na książkę Przemysława "Pietruchy" Zielińskiego o Elektrycznych Gitarach, a dostajemy... autobiografię Kuby Sienkiewicza? Boro napisał na Facebook-u, że jest to książka Pietruchy, natomiast w Internecie znalazłem dwie niezależne informacje, iż autorem jest sam Kuba.
Pytanie: Czy Pietrucha zdecydował się na rolę autora-widmo, a pomysł ewoluował w stronę biografii Kuby, czy może ta książka to coś zupełnie odrębnego od tego, nad czym pracował lub pracuje Pietrucha?
Książka wychodzi 8 kwietnia i została zatytułowana Kubatura, czyli Elektryczne Wagary. Oczywiście liczę na to, że będzie to dzieło na miarę "Kultu Kazika", biografii Johna Lennona autorstwa Yoko Ono i biografii Iggy'ego Pop'a, która powstawała przez 20 lat - jednocześnie.
8 kwietnia jest spotkanie z KS w ramach promocji książki w W-wie, tutaj jest strona tego wydarzenia na Fejsie. Jeżeli nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie, może ktoś z Was znajdzie czas, przejdzie się tam i zapyta. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2015 22:42 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Boro

Dołączył: 18 Wrz 2008 Posty: 485 Skąd: Ząbkowice Śląskie / Wrocław
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2015 13:04 Temat postu: |
|
|
Ja tak napisałem dość intuicyjnie bazując na dwóch rzeczach: 1) Było wiadome, że Przemek pisze książkę na ten temat już jakiś czas. 2) Krótkie fragmenty z tej książk autorstwa Kuby Sienkiewicza pochodziły też ze strony autorskiej Kuby, gdzie swego czasu było napisane o Przemku. Ta książka zapowiadała się na początek 2014 r., więc może być rzeczywiście tak, że powstała jakaś część książki i zmienił się autor, bo fajnie byłoby tę książkę dokończyć.
No cóż...kupimy to się dowiemy na 100% albo któryś z Panów zdradzi sekret  _________________ http://www.lastfm.pl/user/kamilboro |
|
Powrót do góry |
|
 |
KrzysiekP
|
Wysłany: Wto Kwi 07, 2015 14:18 Temat postu: |
|
|
Panowie, gdzie Rzym, gdzie Krym. Gdzie Pietrucha, a gdzie Przemek?
Pietrucha z Gdańska, Przemek z Krakowa. Wisła (nie Kraków) łączy, EG łączą, ale żeby aż tak?  _________________ Pozdrawiam
KrzysiekP |
|
Powrót do góry |
|
 |
Boro

|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2015 20:33 Temat postu: |
|
|
KrzysiekP napisał: | Panowie, gdzie Rzym, gdzie Krym. Gdzie Pietrucha, a gdzie Przemek?
Pietrucha z Gdańska, Przemek z Krakowa. Wisła (nie Kraków) łączy, EG łączą, ale żeby aż tak?  |
Jak widzę już wszystko nam się pomieszało i poplątało Jestem świeżo po lekturze książki, rzeczywiście nie ma w niej mowy o Przemku w ogóle. Co do treści to generalnie dużo jest wątków natury psychologicznej (może takie słowo pasuje?), właśnie o tym motywie dwuzawodowości, natomiast jeśli chodzi o warstwę muzyczną to jest sporo ciekawych szczegółów, natomiast nie jest to opisane jakoś precyzyjnie (np. rok po roku). Tak więc może nadejdzie kiedyś czas na taką biografię o samym zespole, którą to w zamyśle (jak mniemam) miał Przemek. Książka generalnie jest super i godna polecenia, ja ją wchłonąłem w niecałe cztery godziny. Można by rzec, że na jednym wdechu. Takiego autora czyta się z przyjemnością (pisemna elokwencja z osobliwym poczuciem humoru i nutą zagadkowości), co chyba każdy tutaj bywający potwierdzi  _________________ http://www.lastfm.pl/user/kamilboro |
|
Powrót do góry |
|
 |
i.w.o.
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2015 12:08 Temat postu: |
|
|
KrzysiekP napisał: | Panowie, gdzie Rzym, gdzie Krym. Gdzie Pietrucha, a gdzie Przemek?
Pietrucha z Gdańska, Przemek z Krakowa. Wisła (nie Kraków) łączy, EG łączą, ale żeby aż tak? ;-) |
No tak, przepraszam, jakieś połączenie neuronalne zastygły mi w jednej elektrycznogitarowofanowskiej magmie.
Boro napisał: | Jestem świeżo po lekturze książki, rzeczywiście nie ma w niej mowy o Przemku w ogóle. Co do treści to generalnie dużo jest wątków natury psychologicznej (może takie słowo pasuje?), właśnie o tym motywie dwuzawodowości, natomiast jeśli chodzi o warstwę muzyczną to jest sporo ciekawych szczegółów, natomiast nie jest to opisane jakoś precyzyjnie (np. rok po roku). Tak więc może nadejdzie kiedyś czas na taką biografię o samym zespole, którą to w zamyśle (jak mniemam) miał Przemek. Książka generalnie jest super i godna polecenia, ja ją wchłonąłem w niecałe cztery godziny. Można by rzec, że na jednym wdechu. Takiego autora czyta się z przyjemnością (pisemna elokwencja z osobliwym poczuciem humoru i nutą zagadkowości), co chyba każdy tutaj bywający potwierdzi :) |
Dobrze, że "się czyta"; szkoda, że nic o tej Przemkowej księdze nie ma, zamarło, zmarniało i cisza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
i.w.o.
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 12:32 Temat postu: |
|
|
Przeczytałem! Czyta się jednym tchem, faktycznie. Króciutkie rozdziały. Niestety, dla kogoś, kto znał lwią część felietonów KS, sporo rzeczy się powtarza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Boro

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 17:41 Temat postu: |
|
|
i.w.o. napisał: | Przeczytałem! Czyta się jednym tchem, faktycznie. Króciutkie rozdziały. Niestety, dla kogoś, kto znał lwią część felietonów KS, sporo rzeczy się powtarza. |
Tak, mi szczególnie passus Korkowy z felietonów  _________________ http://www.lastfm.pl/user/kamilboro |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pietrucha
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2015 11:14 Temat postu: |
|
|
Pietrucha z Gdańska, Przemek z Krakowa. Wisła (nie Kraków) łączy, EG łączą, ale żeby aż tak?  |
hehe potwierdzam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2015 11:14 Temat postu: |
|
|
|
|