|
ELEKTRYCZNE GITARY - oficjalne forum zespołu

|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Boro

Dołączył: 18 Wrz 2008 Posty: 477 Skąd: Ząbkowice Śląskie / Wrocław
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 14:55 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
i.w.o.
|
Wysłany: Sro Paź 17, 2012 02:25 Temat postu: |
|
|
Wywołało to mój uśmiech na twarzy, skoro Kuba i Piotr się zgodzili, to OK. Słychać, jaka melodia ma potencjał. No, wiecie, hiphopowcy często czerpią z muzyki popularnej. Niegdyś Liroy korzystał z "Końca", nie wiem, czy legalnie i ze zgodą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotr
|
Wysłany: Pon Paź 29, 2012 12:06 Temat postu: Re: Jestem Dziki w wersji hop-siup, usia-siusia |
|
|
W szczegółach to nie wygląda już tak sympatycznie, ponieważ panowie hiphopowcy nie wywiązali się ze zobowiązań, które sami zadeklarowali, kiedy wystąpili do mnie o zgodę na wykorzystanie całego refrenu.
Widocznie obowiązuje ich jakieś inne prawo, co zresztą dosłownie pada w wywiadzie odnośnie praw autorskich, ale też wynika z treści rapowanych w samej piosence. No i fajnie, tylko że album jest od roku w sprzedaży, a ja nie zostałem podpisany jako autor słów i muzyki, które stanowią również refren tejże wersji (łącznie około 1/3 czasu utworu), i jak to refren, najbardziej zwracają uwagę słuchacza (a korespondencja także dawno została urwana z ich strony i wyraźnie dekują się oni, uważając, że nic się nie stało).
Piotr Łojek |
|
Powrót do góry |
|
 |
markos
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 11:42 Temat postu: |
|
|
Oj, to nieładnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
i.w.o.
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 11:44 Temat postu: Re: Jestem Dziki w wersji hop-siup, usia-siusia |
|
|
Piotr napisał: |
W szczegółach to nie wygląda już tak sympatycznie, ponieważ panowie hiphopowcy nie wywiązali się ze zobowiązań, które sami zadeklarowali, kiedy wystąpili do mnie o zgodę na wykorzystanie całego refrenu.
Widocznie obowiązuje ich jakieś inne prawo, co zresztą dosłownie pada w wywiadzie odnośnie praw autorskich, ale też wynika z treści rapowanych w samej piosence. No i fajnie, tylko że album jest od roku w sprzedaży, a ja nie zostałem podpisany jako autor słów i muzyki, które stanowią również refren tejże wersji (łącznie około 1/3 czasu utworu), i jak to refren, najbardziej zwracają uwagę słuchacza (a korespondencja także dawno została urwana z ich strony i wyraźnie dekują się oni, uważając, że nic się nie stało).
Piotr Łojek |
Niefajnie z ich strony. Nie podpisali pewnie Pana, by nie musieć Panu płacić tantiem. Nie jestem prawnikiem, ale jestem przekonany, że mógłby Pan iść z tym do sądu. Refren jest Pana własnością intelektualną i pojawia się w utworze skopiowany w całości (muzyka i słowa). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wojtek
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 08:30 Temat postu: |
|
|
być może według nich umowa ustna wystarczy  _________________ For life is quite absurd
And death's the final word.
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin.
Give the audience a grin.
Enjoy it. It's your last chance, anyhow |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 08:30 Temat postu: |
|
|