Mateusz
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 18:06 Temat postu: 30.05.2010r. - Koncert w Giżycku - wrażenia |
|
|
Elektryczne Gitary ot tak dawna w końcu pojawiły się na Warmii i Mazurach, jako fan nie mogłem przegapić takiej okazji. Po długim oczekiwaniu i słuchaniu supportów w końcu EG pojawiły się na scenie. Kiedy usłyszałem dźwięk organów Piotrka i saksofon Alka już wiedziałem, że na pewno będzie to udany wieczór. Nagle zrobiło się więcej ludzi, zapadł zmrok i zaczęło się. Zespół jest w doskonałej formie, świetnie wykonał repertuar nie rezygnując również z nowości. Bardzo spodobał mi się niepozorny początek Widma, oczywiście solo Tomka i Leona w czasie Doktora Dyzmy wgniotło mnie w ziemię. Improwizacje Alka jak zawsze były świetne. Solówki Jacka również mi się podobały. Nie zabrakło popisów tanecznych Alka i Leona podczas przewróciło się. Kuba pojawił się na scenie dopiero ostatni, był w bardzo dobrym humorze, no i oczywiście świetnie śpiewał. Publiczność reagowała spontanicznie na humor chłopaków z EG. Bardzo głośno śpiewaliśmy, zdarłem sobie gardło. Był to pierwszy koncert, na którym byłem i jestem pod wrażeniem. Na pewno wybiorę się choć na jeszcze jeden koncert w tym sezonie.
Miałem okazję odbyć dość długą rozmowę z Alkiem i Piotrkiem przed koncertem. Po koncercie również wybrałem się za scenę i prosiłem chłopaków o zdjęcia. Po koncercie odbyłem interesującą rozmowę z Tomkiem. Bardzo dziękuję wam za wspaniały koncert, za to, że zgodziliście się na zdjęcia i za te rozmowy. To naprawdę dużo dla mnie znaczy. "Naładowałem baterię" na długi czas.
Pozdrawiam Elektryczne Gitary! |
|