Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Montaigne
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 00:43 Temat postu: "Kiler" reklamuje Leżajsk |
|
|
Z jednej strony świetne "Klucze" oraz Woodstock, z drugiej strony - piosenka "Kiler" w reklamie piwa Leżajsk, które można kupić w Biedronce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 00:43 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
evenement
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 11:58 Temat postu: |
|
|
Hmm .Czy widzisz cos obciachowego w reklamie Lezajska ?.A to ,że w Biedronce no cóż już jedna osoba publiczna skrytykowala Biedronkę i żle na tym wyszła |
|
Powrót do góry |
|
 |
Montaigne
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 20:17 Temat postu: |
|
|
Widziałeś tę reklamę? Piwo na pewno jest fajne, klasowe i z górnej półki, ale widzę w tym "coś obciachowego". Bo, tak jak już napisałem, z jednej strony "Klucze" i Woodstock, a z drugiej ta reklama. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Boro

Dołączył: 18 Wrz 2008 Posty: 477 Skąd: Ząbkowice Śląskie / Wrocław
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 23:48 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie nie ma problemu jeśli w reklamie leci Kiler, trochę inaczej wyglądałaby sprawa gdyby w tle leciało np. "W klicie" czy "Krowa". Ale generalnie z racji tego, że zespół się sam określa mianem 'Muzyczny kabaret' to ja nie traktuję takich reklam jako policzek dla zespołu To tak samo jak sytuacja z Paszołem i przeróbką do "Twista" - zabawa  _________________ http://www.lastfm.pl/user/kamilboro |
|
Powrót do góry |
|
 |
KrzysiekP
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 20:33 Temat postu: |
|
|
W renomowanych delikatesach Leżajska nie sprzedają?
Mi się piwo Leżajsk dobrze kojarzy, dostałem takie na mecie biegu, który był moim życiowym biegowym największym sukcesem
Ja nie widzę problemu ani żadnego dysonansu. Na wzrok się nie skarżę. Widzę za to nieco koncertów w tym roku. _________________ Pozdrawiam
KrzysiekP |
|
Powrót do góry |
|
 |
evenement
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 20:38 Temat postu: |
|
|
No ok a nie boli Ciebie ,że sponsorem glownym Woodstocku jest piwo Carlsberg a najwiekszego festiwalu w Polsce jest Haineken.Takie czasy i super że reklamodawca zgłasza sie do zespołu bo to oznacza że zespół cały czas liczy sie na rynku.A niedługo bo za miesiąc nowa płyta i to jest ważne |
|
Powrót do góry |
|
 |
Montaigne
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 23:03 Temat postu: |
|
|
Nie chodzi o to, kto się zgłosi - chodzi o to, jak to zostanie wykorzystane.
Porównujesz Leżajsk i Carlsberg - hmm. To może tak Cię naprowadzę - widziałeś kiedyś jakąś reklamę Carlsberga? Jak zobaczysz, to zerknij potem szybko na klip Leżajska.
Muzyczny kabaret - ja wiem, ja to znam. Ale w moim przekonaniu stać ich na śmieszniejsze żarty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
i.w.o.
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 21:40 Temat postu: |
|
|
Ja mam mieszane uczucia. Nie dziwię się menadżerowi, że skorzystał z okazji promocji, ale...
Montaigne napisał: | Porównujesz Leżajsk i Carlsberg - hmm. |
Akurat Leżajsk i Carlsberg to są obecnie takie same szczyny. ;-)
Montaigne napisał: | Muzyczny kabaret - ja wiem, ja to znam. Ale w moim przekonaniu stać ich na śmieszniejsze żarty. |
Zawsze nie podobało mi się to określenie. Spłyca zespół i sprawia, że jest traktowany tak, a nie inaczej... Teksty w EG zawierają przebłyski geniuszu (płyta "A ty co" i fenomenalne słowa Kuby, utwory typu "Powiedz skąd", "Jak zwierzęta", "Historia niczyja" też trochę), a mało kto to dostrzega i docenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
evenement
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 14:55 Temat postu: |
|
|
Jejku jasne ,ze lepiej jest reklamować Volvo niz Wartburga, i mieć taki budżet na reklame, a poza tym zespól udzielił licencje na muzykę ,a nie na wizerunek.A swoja drogą chetnie zespół by wystąpil w reklamie Volvo i myślę ,że to załatwisz bez problemu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Montaigne
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 11:39 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Akurat Leżajsk i Carlsberg to są obecnie takie same szczyny. |
Miałem na myśli reklamy, poziom promocji etc.
Niech każdy sam oceni: http://www.youtube.com/watch?v=8NCzLV-TAVI&feature=related
Cytat: | Nie dziwię się menadżerowi, że skorzystał z okazji promocji |
To raczej Leżajsk skorzystał z promocji, co EG po Leżajskowi? No chyba że dzięki temu będzie np. jakaś minitrasa czy jakieś inne ciekawe dla fanów wydarzenie.
Cytat: | zespól udzielił licencje na muzykę ,a nie na wizerunek |
No a jaka jest różnica? W wypadku EG to muzyka jest przede wszystkim ich wizerunkiem.
Pytanie do Ciebie, evenement jest takie - czy chciałbyś reklamować Wartburga? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 11:39 Temat postu: |
|
|
|
|